Iskat gremo Božje kraljestvo

Iskat gremo Božje kraljestvo

7,50

Šmarnično branje bo otroke, mlade in manj mlade poslušalce popeljalo na razburljivo in nepredvidljivo potovanje, katerega cilj bo najti Božje kraljestvo.

SKU: 13762 Category:

Description

Odpravili se bomo v Sveto deželo in stopili v čas Jezusovega javnega delovanja. Zašli bomo v palačo kralja Heroda, obiskali bomo farizeje, se srečali s cestninarjem in Pilatom. Pristali bomo med najbolj ubogimi in zapuščenimi ter se tam končno srečali z Jezusom. Sledili mu bomo in se navduševali nad njegovimi čudeži. Ob njegovem zgledu bomo zagoreli za ljubezen, pravičnost in resnico ter spoznali, da je pot v Božje kraljestvo tlakovana z darovanjem in odpovedjo samemu sebi. Ko bomo mislili, da smo že skoraj na cilju, pa bomo postali priče Jezusovega trpljenja in smrti na križu. Zatekli se bomo k Mariji in skupaj z njo doživeli velikonočne skrivnosti ter postali Jezusovi sodelavci pri gradnji Božjega kraljestva na zemlji.

Zgodbe, ki so napisane v obliki razgibanih dvogovorov, skušajo otrokom približati evangeljsko besedo ter jih spodbuditi, da se v svojih družinah, župnijah, šoli in med prijatelji trudijo za uresničevanje socialne pravičnosti oziroma širjenje Božjega kraljestva med nami.

NaslovIskat gremo Božje kraljestvo
PodnaslovŠmarnice za otroke 2012
AvtorUrška Smerkolj
IlustracijeAndreja Ličen
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2012
ISBN978-961-211-624-8
Obseg80 strani
Format14,8 x 21 cm
Vezavabroširano