Sveti Duh – naš prijatelj

Sveti Duh – naš prijatelj

8,00

Birmanke in birmanci – za vas gre

V sedemnajstih kakovostnih razmišljanjih, ki nam jih prinaša knjiga Sveti Duh – naš prijatelj, avtorica zelo posrečeno predstavi tako dinamiko priprave na prejem zakramenta svete birme kot tudi poudarke obreda in simbolov ter delovanja Svetega Duha v človeku in med ljudmi. Bog po Svetem Duhu človeka nikoli ne zapusti, marveč ga vedno išče, brezpogojno sprejema in ljubi.

Description

Čeravno je knjiga namenjena najprej vam, drage birmanke in birmanci, najdemo v njej veliko koristnih napotkov in izzivov tudi odrasli. V povezavi s pripravo na sveto birmo pa so v veliko pomoč tudi molitve.
Jezik je lepo berljiv, tudi zahtevna teološka vprašanja so predstavljena tako, da jih lahko razume teoretično manj ‘opremljen’ bralec. Posebej navdušuje avtoričin optimizem in njena velika predanost Bogu in mlademu človeku, kar izhaja iz dejstva, da je sama mati petih sinov, poznam pa jo tudi kot človeka globoke duhovnosti in molitve.
(Knjigi na pot, Stanko Gerjolj)

Za vse nas je namreč Sveti Duh na vadno skriti prijatelj, skriti gost, ki nevidno in neslišno vstopa v naša življenja in ostaja z nami po daru Ljubezni in po svojih darovih, četudi se tega (razumsko) velikokrat ne zavedamo in ga žal premalo upoštevamo in povabimo. Vendar je prisoten kot ‘goreč grm’ v naših srcih, ki gori in ne zgori. Njegov plamen razsvetljuje in greje celotno naše življenje.
(Uvodne besede, Polona Vesel Mušič)

 

NaslovSveti Duh – naš prijatelj
PodnaslovBirmanke in birmanci – za vas gre
AvtorPolona Vesel Mušič
IlustracijeLojze Mušič
ZbirkaBirmanska pastorala
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2015
ISBN978-961-211-780-1
Obseg84 strani
Format14 x 21 cm
Vezavabroširana