Sv. Janez Pavel II. ves Marijin

Sv. Janez Pavel II. ves Marijin

2,00

Papež Janez Pavel II. je bil tesno povezan z Devico Marijo. Zaupal ji je in njej izročal vse svoje delo. Ob njegovi razglasitvi za svetnika je izšla ta knjižica, v kateri avtor želi približati njegov lik kot velikega Marijinega častilca.

Ni na zalogi

Opis

Papeža Janeza Pavla II. je skupaj s papežem Janezom XXIII. na nedeljo Božjega usmiljenja, 27. aprila 2014, papež Frančišek razglasil za svetnika. V čem je skrivnost tako velike uspešnosti papeža Poljaka, da je kar naprej presenečal? Kako je mogel v današnjem vedno bolj Bogu odtujenem svetu ponovno zbuditi zanimanje za vero, verska vprašanja in moralne vrednote? Kaj je bilo v njem, da je po njegovem nastopu oporečništvo, ki se je za časa papeža Pavla VI. zelo razplamtelo v Cerkvi in svetu, zelo oslabelo? Kaj so videle množice v njem, da so ob njegovem pogrebu dvigale transparente in vzklikale: Santo subito (Takoj svetnik!)?

V  prvem delu je kratek življenjepis sv. Janeza Pavla II., v drugem pa je zapisan njegov odnos do Marije: kot član poljskega naroda, ki je posvečen Mariji; kot povezan z geslom: Totus tuus (to je tudi v naslovu knjižice: Sv. J. P. II. ves Marijin); kot povezan s Fatimo od atentata 13. maja 1981 dalje.

NaslovSv. Janez Pavel II. ves Marijin
AvtorAnton Nadrah
ZbirkaV šoli najsvetejših src
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2014
ISBN978-961-211-741-2
Obseg80 strani
Format11,5 x 16,8 cm
Vezavazvezek