Skupaj živimo in verujemo

Skupaj živimo in verujemo

25,00

Skupaj živimo in verujemo je praktičen pripomoček za kateheta ob pripravi duhovnih vaj. Vsebina pripravljenega gradiva se nanaša na osnovno katehetsko snov posameznega letnika.

Opis

V eni uri tedenskega verouka je zelo težko ustvariti vzdušje prijateljstva, zaupanja, pozornosti, soodgovornosti, veselja, skupne zainteresiranosti, kar je predpogoj za pogovor o duhovnih vsebinah. V nekajdnevnem organiziranem skupnem bivanju je to mogoče. Na podlagi izkušnje medsebojne povezanosti in dobrega vzdušja, ki so jo prejeli na duhovnih vajah, je veliko lažje nadaljevati pogovore o življenjskih in verskih vsebinah tudi pri urah redne kateheze.
Skupaj živimo in verujemo je praktičen pripomoček za kateheta ob pripravi duhovnih vaj. Vsebina pripravljenega gradiva se nanaša na osnovno katehetsko snov posameznega letnika. Vsebuje gradivo za enodnevno duhovno obnovo z dvema katehetskima enotama in tridnevne duhovne vaje s petimi katehetskimi enotami. Za tretji razred, v katerem je običajno neposredna priprava na prvo sveto obhajilo, je pripravljeno dvoje gradiv za duhovne vaje: prvo ima spokorno, drugo pa evharistično vsebino. Vsako duhovno srečanje predstavi vsebino ob določenem liku, ob katerem se odvija oznanilo. K boljšemu vživljanju ponekod pomagajo tudi simbol, himna in geslo. Katehezam so dodana gradiva in navedena literatura, s katero si katehet lahko še dodatno pomaga.

NaslovSkupaj živimo in verujemo
PodnaslovPriročnik za duhovna srečanja osnovnošolcev
AvtorjiFani Pečar, Franc Zorec, Milan Kvas, Simon Potnik
IlustracijeFani Pečar
ZaložbaMohorjeva družba Celje
Leto izdaje2008
ISBN978-961-218-775-0
Obseg276 strani
Format 21× 30 cm
Vezavamehka vezava