Ko se pretaka srčna kri

Ko se pretaka srčna kri

7,00

“Nisem pesnik, moje pesmi so samonikle na dializi. Zato so mi drage samonikle kukavice, ki spremljajo mojo zbirko; so skromne, ponižne, ne izstopajo, plemenitijo pa okolje travnikov in škarp, ter haloških hribov. Zato so tako moje.”

Ni na zalogi

Šifra: 19912 Kategorija:

Opis

Ko ležim priklenjen v bolniški sobi in umetna ledvica opravlja svojo nalogo, doživljam čas drugače, kot sem ga pred boleznijo. Čeprav so ure dialize dolge, še zdaleč niso tako dolge, kot so bile na začetku … Priznam, da časa nikoli nisem doživljal tako intenzivno. Tudi tisti čas, ki ga preživim zunaj bolnišnice, doživljam drugače kot nekoč. Razumem, zakaj znana logoterapevtka Elizabeth Lukas na prazen list papirja napiše samo štiri besede:
“Največja dragocenost?
Čas življenja!”

Bolezen. Stres in negotovost!? Ali priložnost za bogatejše življenje? Seveda gre za drugačno življenje. Vendar Lukasova ugotavlja: “Vsakdo si postavi življenjsko zgradbo iz gradiva, ki ga ima na voljo.” To pomeni, da iz tega, kar imam, želim narediti najboljše. Gradiva je kar veliko: igle, bolečina, pogledi na uro, molitve in darovanje bolečin za druge, besede in prijazni pogledi sester, misli o tem, kakšno delo me čaka doma, in nato delo pozno v noč … Iz vsega tega je treba narediti nekaj, kar me zadovolji.
(iz avtorjevega uvoda)

Avtor fotografij samoniklih kukavic v Sloveniji je Marjan Šenica. G. Marjan je ljubiteljski botanik, član Botaničnega društva Slovenije in prirodoslovnega društva Slovenije. Sodeluje z Zavodom RS za varstvo narave ter poklicnimi in ljubiteljskimi botaniki.

NaslovKo se pretaka srčna kri
Avtorp. Tarzicij Kolenko
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2018
ISBN978-961-211-963-8
Obseg72 strani
Format14 x 23,5 cm
Vezavatrda vezava