Grem jaz

Akcija!

Grem jaz

12,00 8,40

Zgodba Oratorija 2012 Grem jaz govori o svetnici, ki je z oratorijem tesno poveza – Mariji Dominiki Mazzarello.
V nekaj potezah predstavi vse pomembne postaje njenega življenja: družinsko življenje in delo v otroštvu, pripravljenost na služenje in voditeljstvo v mladosti ter preprostost in poslanstvo skupnostnega življenja v odraslosti.

Šifra: 13626 Kategorija:

Opis

Marija Dominika Mazzarello je soustanoviteljica sester hčera Marije Pomočnice oz. salezijank. Bila je don Boskova tesna sodelavka in po njegovem vzoru je tudi ona delala za ogrožene mlade.

Trenutek, ki je najmočneje zaznamoval njeno življenje, je bilo povabilo, da služi stricu in njegovi družini, ki je obolela za tifusom. Najprej se je ustrašila, nato pa privolila.

Naslov Grem jaz kaže na njeno pripravljenost za služenje – takrat in v vsem njenem življenju. Da bi se tudi otroci in mladi lahko navdihovali ob njenem življenju,

Priročnik poleg zgodbe prinaša kateheze za dve starostni skupini ter molitve za otroke in animatorje. K veselemu in ustvarjalnemu razpoloženju bodo pripomogle delavnice in velike igre. Dobri pripravi animatorjev so namenjena srečanja za animatorje in poslanica animatorjem.

Prepričani smo, da vam bo priročnik koristil, da boste tudi vi lažje rekli Grem jaz.

Pripravili:
salezijanci, sestre hčere Marije Pomočnice, animatorji in voditelji oratorijev – Združenje animatorjev Oratorija, Mladinski ceh, Medškofijski odbor za mladino.

NaslovGrem jaz
PodnaslovPriročnik za oblikovanje otrok in doraščajočih
IlustracijeFani Pečar
ZbirkaAnimator
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2012
ISBN978-961-211-620-0
Obseg192 strani
Format16,5 x 23,5 cm
Vezavabroširano