Bog je z nami

Akcija!

Bog je z nami

12,00 8,40

Zgodba za Oratorij 2013 Bog je z nami svoje osrednje sporočilo zajema iz knjige Zgodbe iz Narnije: Potovanje Jutranje zarje avtorja Cliva Staplesa Lewisa.
Junakov zgodbe je tokrat več (izstopa deček Evstahij s svojo zgodbo spreobrnjenja) – različen nabor oseb kaže na različne življenjske zgodbe in težave, s katerimi posadka Jutranje zarje prihaja pred leva Aslana, velikega kralja in stvarnika dežele Narnije, v kateri se njihove prigode dogajajo.

Opis

Aslan vsakega izmed njih rešuje in nagovarja osebno, vsem pa vseskozi daje spoznanje o svoji ljubeči bližini in vsenavzočnosti, opogumlja in govori: Bodite pogumni! Jaz sem! Ne bojte se!

Aslan je lik, ki v Zgodbah iz Narnije simbolizira Jezusa in on je tisti, h kateremu pluje posadka Jutranje zarje v naši zgodbi. Ladja, na kateri plujejo, simbolizira cerkveno občestvo, ki se skupaj izogiba čerem in premaguje viharje na morju v zaupanju in veri.

Smo v letu vere, ki tudi nas spodbuja, da svojo plovbo na valovih življenja osmislimo v zavedanju, da nas vodi Božja roka in drži njegova desnica. Iz sledečega izhaja tudi geslo oratorija in naš zaupen odgovor nanj: Bog je z nami – nismo sami!

Vsi letošnji naslovi posameznih delov zgodbe na oratoriju so v svoji osnovi dvodelni. Prvi del vsakega govori o Bogu, drugi pa o našem odgovoru na njegov klic. Otrokom bomo poskušali približati naslednje vrednote: iskanje, skupnost, odrešenje, evangelij, pogum in Božje spremstvo.
Da bi se tudi otroci in mladi lahko še bolj poglobili v oratorijsko zgodbo, priročnik prinaša kateheze za dve starostni skupini ter molitve za otroke in animatorje. K veselemu in ustvarjalnemu razpoloženju bodo pripomogle delavnice in velike igre. Dobri pripravi animatorjev so namenjena srečanja za animatorje in poslanica animatorjem.

NaslovBog je z nami
PodnaslovPriročnik za oblikovanje otrok in doraščajočih
AvtorjiHčere Marije Pomočnice, Salezijanci, Združenje animatorjev Oratorija
IlustracijeFani Pečar
ZbirkaAnimator
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2013
ISBN978-961-211-671-2
Obseg184 strani
Format16,5 x 23,5 cm
Vezavabroširano