Strmenje nad evharistijo

Strmenje nad evharistijo

15,00

S Strmenjem nad evharistijo je avtor želel sintetično, vendar kolikor je mogoče izčrpno predstaviti temeljne vsebine, povezane z evharistijo.Pričujoče delo lahko služi kot pripomoček odgovornim in oblikovalcem liturgičnih obhajanj. Prav tako ga je moč uporabljati tako za osebno kot za občestveno premišljevanje.

Šifra: 12959 Kategorija:

Opis

S Strmenjem nad evharistijo sem hotel predvsem ponuditi pripomoček odgovornim in oblikovalcem liturgičnih obhajanj. Prav tako pa ga bo moč uporabljati tako za osebno kot za občestveno premišljevanje. V njem sem skušal sintetično, vendar kolikor je mogoče izčrpno predstaviti temeljne vsebine, povezane z evharistijo, kot so: poudarek na daritveni razsežnosti svete maše, ponovno odkritje dejanj evharistične pobožnosti, dopolnjujoči se in nezamenljivi vlogi službenega in skupnega duhovništva ter odnos med liturgijo in karitativno zavzetostjo.

Izčrpni vprašalniki na koncu vsakega poglavja so zasnovani z namenom – da bi bralca pritegnili na pristno mistagoško pot. Mogoče je prav to nova evangelizacija, katere nujnosti se danes tako zavedamo in ki išče nove poti in načine, kako vernike narediti občutljive za bogastvo tega, kar izpovedujejo, jim pomagati vedno bolje razumeti in vrednotiti tisto srečanje, ki se je prenašalo iz roda v rod in ga še danes obhajamo na vsak »Gospodov dan«.

Prevedla Ana Vogrinčič.

NaslovStrmenje nad evharistijo
PodnaslovMistagogija svete maše s pomočjo obredov in molitev
AvtorGiraudo Cesare
ZaložbaMohorjeva družba Celje
Leto izdaje2011
ISBN978-961-218-966-2
Obseg136 strani
Format16 x 23,5 cm
Vezavamehka vezava