Kosmata vest

Kosmata vest

10,00

Napeta zgodba o tem, kako se ni pametno poigravati s svojo vestjo

Šifra: 14360 Kategorija:

Opis

Poigravanje s svojo vestjo in zatiskanje ušes pred njenimi opozorili nas drago staneta. To je spoznal tudi osnovnošolec Vili, ki pa je po strmem drsenju navzdol vendarle prisluhnil pravemu glasu svoje vesti.

Avtorica v napeti pripovedi spregovori o tem, kako se ni pametno poigravati s svojo vestjo in si zatiskati ušesa pred njenimi opozorili. Vest postaja ob tem vse bolj kosmata, njenega spodbudnega glasu ni več slišati, spreminja se v svoje nasprotje, ko človeka potiska vedno bolj navzdol. Vendar življenje prej ali slej pred nas postavi zrcalo, ki ne more skriti naše prave podobe. Prav to se zgodi tudi osnovnošolcu Viliju. Vse se začne z računalniško igrico »Lov na sivega terenca«. Na srečo Vili po številnih »ovinkih« vendarle prisluhne pravemu glasu svoje vesti. Zgodbo Marije Krebelj je ilustrirala Nina Meglič.

V dodatku knjigi je didaktično gradivo z naslovom »Gremo na lov«, namenjeno »lovljenju« znanja in spoznanj, ki se skrivajo v zgodbi.Poigravanje s svojo vestjo in zatiskanje ušes pred njenimi opozorili nas drago staneta. To je spoznal tudi osnovnošolec Vili, ki pa je po strmem drsenju navzdol vendarle prisluhnil pravemu glasu svoje vesti.

NaslovKosmata vest
AvtorMarija Krebelj
IlustracijeNina Meglič
ZaložbaMohorjeva družba Celje
Leto izdaje2013
ISBN978-961-278-057-9
Obseg68 strani
Format16 x 23,5 cm
Vezavamehka vezava