DON BOSKO, DUHOVNIK MLADIH

DON BOSKO, DUHOVNIK MLADIH

28,00

(Delo bo izšlo v omejeni nakladi junija 2019, zato vabimo k naročilu. Knjigo naročite po telefonu 059 339 400 ali na narocila@salve.si.)

V slovenski prostor po dolgem času prihaja eno temeljnih znanstvenih del o duhovniku in vzgojitelju Janezu Bosku, ki je utemeljil salezijanski preventivni vzgojni sistem, poznan po vsem svetu. Delo bo v pomoč študentom pedagoških in teoloških smeri, raziskovalcem, profesorjem, vzgojiteljem in članom salezijanske družine pri njihovem poslanstvu.

Ni na zalogi

Opis

(Delo bo izšlo v omejeni nakladi junija 2019, zato vabimo k naročilu. Knjigo naročite po telefonu 059 339 400 ali na narocila@salve.si.)

Salezijanski zgodovinar Pietro Braido je skušal njegovo življenje predstaviti kar najbolj skrbno, uravnoteženo in objektivno. Sami življenjepisni podatki niso podrobno opisani. V zgodovinskem kontekstu je avtor skušal opredeliti in umestiti osebnost in lastnosti don Boska v stalnem medsebojnem vplivanju z dogodki, ki veljajo za zgodovinsko pomembne: kako razumeti njega, njegovo bitje in delo; ustanavljanje mladinskih struktur; pridobivanje in usposabljanje prvih mladih sodelavcev ter vključevanje velikega števila podpornikov; metode umeščanja v civilni in cerkveni svet; ideje razvijanja izobraževalnih dejavnosti in njegov preventivni sistem, ki vključuje vse oblike delovanja in odnosov.

Avtor želi odgovoriti na dve temeljni vprašanji: kdo je bil don Bosko kot osebnost in kdo je bil don Bosko v svojem času. Delo zvesto odraža don Boskovo resnično bistvo človeka, duhovnika in vzgojitelja.

NaslovDON BOSKO, DUHOVNIK MLADIH
PodnaslovZnanstvena biografija, 1. zvezek
AvtorPietro Braido
ZaložbaSalve d.o.o. Ljubljana
Leto izdaje2019
Obseg650
Format16 x 24 cm
Vezavamehka vezava