Kontakt

Pošljite nam povpraševanje

  1 Podatke bomo uporabili izkjučno za pošiljanje novosti in akcij. Več o varovanju osebnih podatkov in oglasnih sporočilih najdete v pogojih poslovanja.

  O nas

  SALVE, salezijanska založba, je s soustanovami Zavod sv. Frančiška Saleškega Gimnazija Želimlje, Zavod Janeza Smrekarja Skala in Mladinski ceh del poslanstva, ki ga izvajajo slovenski salezijanci. Sveti Janez Bosko, ustanovitelj salezijanske družbe, se je vse svoje življenje posvečal vzgoji mladine, ki je velikokrat zapuščena in porinjena na rob družbe. Pri vzgoji je kot ploden pisatelj uporabljal knjigo in druge oblike obveščanja za nove, izvirne oblike apostolata in širjenja veselega sporočila. Zvesti njegovemu zgledu tudi sami razvijamo in uporabljamo velike možnosti komunikacijskih sistemov za vzgojo in oznanjevanje evangelija. SALVE je v službi Cerkve predvsem na področju kateheze in župnijske, posebno mladinske pastorale. V novo evangelizacijo se vključujemo:

  • z zavzemanjem za krščanske vrednote;
  • s pripravljanjem gradiv za katehezo in izobraževanje;
  • z usposabljanjem mladinskih delavcev in katehetov za uporabo avdiovizualnih sredstev;
  • z izdajanjem in zalaganjem knjig in revij s pozitivnimi sporočili za otroke, mladino in odrasle;
  • s posredovanjem in prodajo različnih didaktičnih in liturgičnih pripomočkov za kvalitetnejše delo.

  Spoštovani, upamo, da boste našli nekaj zase, za družinske člane, za prijatelje in ljudi, ki iščejo dobre, spodbudne besede za duhovno rast in preživljanje prijetnih uric.