prva podružnice povezave statistike zgodovina žegnanja cerkev dogodki duhovno vodstvo glasilo kje smo Napovedni koledar

 

V naši župniji se odvija kar nekaj stvari, ki jih na kratko opisujemo na spodnjih povezavah. Če mislite, da česa nismo opisali in bi bilo vredno opisati, kar se je zgodilo v naši župniji, nam pošljite besedilo, slike, ... in objavili bomo.

CERKEV SV. MARTINA na IGU - avtor Martin HOSTNIK

Ob letošnjem farnem žegnanju 14. novembra je gospod Martin Hostnik avtor  številnih publikacij o cerkvah v naši in sosednjih občinah (glej podružnice) izdal svoje najnovejše delo CERKEV SV. MARTINA NA IGU v kateri je opisal obnovitvena dela na in v ižanski cerkvi od leta 2006 do 2010. V uvodni besedi knjige je zapisal:

Župnija Ig bo v letu 2011 praznovala več pomembnih jubilejev. Med njimi bo gotovo najpomembnejša 300-letnica farne cerkve sv. Martina na Igu. Spominjali se bomo tudi 40 let salezijanske navzočnosti v župniji Ig. Pa naj častitljiva 720-letnica ižanske župnije (oziroma vokariata) vsem praznovanjem vtisne dodaten pridih veličastnosti.

Lahko bi rekli, da priprave na jubilejno leto potekajo praktično od leta 2003.

S svojim prispevkom je občankam in občanom po posameznih vaseh predstavil ne le cerkev z okolico, ampak tudi zgodovino posamezne vasi. Tako se bolj zavedamo bogastva naše občine in ga lahko predstavljamo tudi našim obiskovalcem, prijateljem in znancem.

 

Marijo nosijo OBNOVA ZUPNISCA NOV MINISTRANT