natisni
PDF

Miklavžev koš

Mesec november že gre proti koncu in otroci z velikim veseljem pričakujejo svoj praznik, Miklavževo obdarovanje. V založbi Salve bi Vam radi pomagali napolniti Miklavžev koš s primernimi knjigami za otroke, mladostnike in druge župnijske sodelavce. Kot priprava na božič bo tudi letos devetdnevnica z listki za otroke. Devetdnevnico lahko naročite na založbi Salve.

argaiv1000

Vse omenjene stvari lahko naročite  po pošti, po telefonu, faksu ali elektronski pošti.

Miklavževo ponudbo, ki smo jo pripravili na založbi salve si lahko ogledate tu.

Miklavževo pismo 2012


Pri vašem delu Vam želimo obilo Božjega blagoslova in vsebinsko bogate praznike, ki so pred nami.

ZA NAJMLAJŠE … do  8/9 let

 • DON BOSKO, PRIJATELJ OTROK - Vit Dlapka, il. Alena Urbankova. Življenje don Boska je tokrat predstavljeno s prijaznimi slikami in kratkim besedilom. Cena: 2,00 EUR.
 • NAVIHANČEK S ČRNIMI LASMI, Jože Brojan, il. Erna Kovač. Kdo je Brojanov Navihanček s črnimi lasmi? Običajen fant iz tradicionalne hribovske vasi, ki ne sedi za računalnikom, da bi si iskal nove prijatelje s klikom na miško. Otroci so komunikativni in izkoristijo prosti čas, da so skupaj, povezani drug z drugim. Cena: 4,40 EUR.
 • UGANKE,  Alenka Helena Bizjak, ilustr. Anka Hribar Košmerl. Uganke dopolnjevanke so namenjene predšolskim otrokom, pa tudi otrokom prve triade osnovne šole. Cena broširane: 2,50 EUR; trdo vezane: 6,30 EUR.
 • KOLEDARSKE UGANKE ZA ŠPELCO IN MATEJA, A. H. Bizjak, A. H. Košmerl. Uganke so na tematiko pomembnejšega svetnika ali dogodka v vsakem mesecu čez leto. So ilustrirane in primerne za male otroke. Trdo vezana. Cena: 6,30 EUR.

ZA OTROKE od 8 do 12 let

 • DEDKOVE SOLZE, Jože Brojan. »Kje so lepi stari časi?« bo marsikdo zavzdihnil ob koncu Brojanove pripovedi o dedku, ki se je ob izgubi svoje žene navezal na malega vnuka Žiga, ki je postal njegovo edino veselje in tolažba, pričakujoč, da bo prišel na njegovo domačijo. Ta želja se ni uresničila. Mesta požirajo mlade, ki nimajo prihodnosti.Ko narod izgubi svojo dušo, sledi njegova smrt in česa takega nihče ne želi novim generacijam, ki prihajajo za nami. Cena: 4,40 EUR.
 • ANGEL PRIPOVEDUJE BOŽIČNE ZGODBE, Stanka Devjak. Štiri ilustrirane božične zgodbe v eni knjigi (Kakšen je Marijin obraz, Mali svetilkar, Marijina culica in Simeonova svetilka) so lepe na pogled in prijetne za branje oz. poslušanje. Cena: 6,50 EUR.
 • DOMINIK SAVIO, MOJ DNEVNIK, Gašper M. Otrin. Dominik je s posebno dovzetnostjo za Božjo milost in ob don Bosku dozorel za popolno podaritev Bogu. “Rajši umreti kakor grešiti!” Knjižico je napisal letošnji novomašnik, besedilo pa popestrijo risbe. Cena: 2,00 EUR.
 • PRIJATELJICI, Ana Šubic. 11-letna avtorica ob vseh najstniških pretiravanjih in padcih iz enega ekstrema v drugega odkriva neko novo upanje, ki je presežno, povezano s krščansko etiko in Bogom, ki nam je blizu in nas rešuje iz brezizhodne situacije. Cena: 17,00 EUR.
 • LJUBEZEN JE ..., Slavi Selan Trkman, il. Tina Rus. Mnogi poznajo Pavlovo hvalnico ljubezni, ko Korinčanom piše, da je ljubezen potrpežljiva, dobrotljiva … in našteje kar šestnajst lastnosti ljubezni. Fantje doživljajo ljubezen drugače kot dekleta. Zato imate na razpolago dve samostojni deli, eno za dekleta, drugo za fante. V zgodbah se prepoznajo in ocenijo, kako daleč so še od prave ljubezni. Cena vsake: 3,20 EUR.
 • ZELENA JE NAJLEPŠA, Slavi Selan Trkman, il. Daša Štrbenc. Ilustrirana pravljica pripoveduje o pikapolonici Piki, ki bi bila rada drugačna. Svoje črne pike si je pobarvala v zeleno. Misleč, da bo moderna in da ji bodo zavidali, doživi posmeh.Vsa razočarana je na koncu spet hotela biti stara rdeče-črna pikapolonica. Cena: 3,50 EUR.
 • MIŠKO BALALAJČEK, Stanka Devjak, il. Urša Skoberne. Pravljica o revni ženici, ki je imela kot največje bogastvo sinčka, ki je bil zelo majhen, zato ga je klicala Miško. Nekega dne pa je umrla. Miško je dolgo jokal na njenem grobu. Gozdna vila mu je svetovala, naj z drevesa, ki je nad maminim grobom, odžaga vejo in si naredi glasbilo. Miško si je naredil balalajko, se odpravil v svet in s svojim instrumentom ljudi spravljal v dobro voljo. Pel jim je o lepih starih časih, ko so se ljudje imeli radi, a so babice in dedki na to že pozabili. Cena: 3,50 EUR.
 • ANA IN MARIJA PRI SV. MAŠI. Ilustrirana knjiga za vse, predvsem pa za mlajše otroke in njihove starše, s katero se bodo lažje približali Jezusovi daritvi in spoznali obred svete maše. Marija v cerkvi marsičesa ne razume, Ana pa ji ob obisku nedeljske maše poskuša razložiti nekatere dele maše in njihov pomen. Cena: 4,00 EUR (redna cena: 6,00 EUR).
 • MOJCA V VATIKANU. Nazorna, preprosta in otrokom primerna predstavitev pomembnejših vatikanskih znamenitosti za majhne in odrasle. Obenem prijazen vatikanski vodič za male občudovalce papeža in romarje. Cena: 4,00 EUR (redna cena: 6,00 EUR).
 • SNEŽINKE PLEŠEJO, Jože Brojan, il. Erna Pucihar. Ilustrirane pesmi o mamici, medvedku, bistrem potočku, soncu, liščku, lačnem ščinkavcu, polžku, jajčku za Špelo in še mnogih drugih stvareh za najmlajše. Cena: 1,50 EUR.

ZA MLADE od 12 let naprej

 • PODARJAM TI DELČEK SEBE, Mateja Debeljak. Kratke misli, ki nas potolažijo, poživijo ali umirijo, so človeku zelo dobrodošle. Mogoče nas kratek stavek spodbudi k razmišljanju in naredi dan duhovno bogatejši. Cena: 5,00 EUR.
 • FABIOLA ALI CERKEV V KATAKOMBAH, N. P. Wiseman. Cerkev v katakombah je bila skrita, a živa. Ljudje so bili zaradi svoje vere preganjani, a prav zato so jo cenili in imeli kot veliko vrednoto, svetinjo. Knjiga opisuje skrito življenje v katekombah in izpostavi nekatere svetnike, (Pankracij, Fabiola, Sever, Sirka, Boštjan, Korvin, Fulvij, Neža) in nekatere sužnje. Cena 12,00 EUR.
 • POROČEN S KRIŽEM TRPLJENJA, Adolfo L’Arco, zapisi o življenju in duhovnosti Nina Baglierija. Zapisi nas popeljejo na Sicilijo, v leto 1951, ko se rodi fant Adolf. Zelo nadarjen, vendar ne mara učenja, zato postane zidar. Pri 17 letih doživi nesrečo, ostane paraliziran. Preklinja Boga, svetniška mati pa moli. Deset let po nesreči doživi čudež. Sprejme svoje trpljenje. Poroči se s Kristusovim križem. Knjižica nas sili k razmišljanju o preizkušnjah v  življenju in našem odnosu do njih. Primerna tudi za mlade. Cena: 1,50 EUR.
 • SVETI JANEZ MARIJA VIANNEY, Arški župnik, Feliciano Innocente. V knjižici je na zelo prijeten in pristen način predstavljen duh sv. Janeza M. Vianneya. Lik svetega Janeza M. Vianneya še vedno daje polet župnikom in duhovnikom po vsem svetu. S svojo popolno predanostjo duhovniškemu poslanstvu je zapustil vesoljni Cerkvi dragoceno dediščino darovanja za človeštvo. Cena: 1,00 EUR (redna cena: 1,50 EUR).
 • O TEM SE VELIKO GOVORI, Janez Vodičar. Avtor, na njemu enkraten način, v vsakodnevnih dogodkih išče vzgojne izzive, predlaga, razmišlja v duhu don Boskovega preventivnega sistema. Zelo primerna knjižica za mlade pri njihovem soočanju z njim »nerešljivimi« problemi. Cena: 0,50 EUR (redna cena: 1,50 EUR).

ZA SODELAVCE in DRUGE

 • JEZUS, MOJ SOPOTNIK, Umberto De Vanna. V spremni besedi je Berta Golob zapisala: “Avtor Jezusu sledi skozi evangelije in iz dogajanj lušči Jezusovo osebnost. Osvetli ga z žarometom. Rentgenizira ga. Iz niza dogajanj potegne na plan njegov temperament in značaj. Jezus stoji pred nami kot živ. Knjižica je globoka in hkrati preprosta, teološko zanesljiva in hkrati prikupna. Govori o Jezusu, ki je Bog in človek, predvsem pa naš resnični prijatelj in zaupnik.” Cena: 1,50 EUR.
 • RAZLOŽI MI SMRT ... Kako spremljati otroka v družini in pri verouku, Marcel Hofer “Kako lahko s svojimi otroki govorim o smrti? Ali se je pametno lotiti vprašanja o smrti z otroki pri verouku? Ali ni to tema, ki prebudi preveč čustev, žalosti, strahu, odpora? Če mi otrok postavi vprašanje o smrti, kaj lahko in česa ne smem reči” (iz uvoda). Na ta vprašanja si še odrasli težko odgovorimo in razumemo to globoko skrivnost. Knjiga skuša razjasniti nekatere pojme v zvezi s smrtjo. Pomaga nam razkrivati otrokov razvoj in doživljanje teh skrivnosti. Cena: 19,00 EUR.
 • VSTANITE, POJDIMO! papež Janez Pavel II. Knjiga Dar in skrivnost je vsebovala spomine na papeževo duhovniško pot, pričujoča knjiga pa govori o njegovem papeževanju. To ni le običajna biografija, ampak papeževo življenje v luči vere, upanja in ljubezni. Lahko bi rekli gledanje in podoživljanje lastnega življenja, kot ga vidi Bog, seveda preko molitve in kontemplacije. Cena: 22,50 EUR.
 • Z VRTNICAMI SKOZI ROŽNIK, VRTNICE 2012, Berta Golob. Branja za mesec junij. Kakor je mesec maj posvečen Mariji, tako je mesec junij posvečen njenemu Sinu. Želi nam pokazati naše življenje, ki je ob vsej današnji tehniki in civilizaciji usmerjeno stran od Boga. Pa vendar nas Jezus vedno znova vabi, da se ga spominjamo, da se k njemu zatekamo, da ga prosimo varstva, in še več, da se mu posvetimo. Cena: 2,00 EUR.
 • ZNAMENJA VEČNOSTI, Vlado Pečnik. V knjigi je razloženih petdeset znamenj za razločevanje svetega od posvetnega in za razumevanje simbolnega pomena, ki ga v sebi varujejo nekatere stvari, predmeti, besede, dajanja, podobe. Cena: 12,50 EUR.
 • CD JUTRO ŽIVLJENJA, Francka Šenk. Jutro je najlepši trenutek dneva. Noč zapira trudne oči, zvezde bledijo, iz teme se rojeva dan, svetloba počasi obsije vse stvari in jih naredi vidne, lepih barv in skladnih oblik. Jutro je kot novo življenje, novi otrok, ki ga je dobrotna božja dlan položila na stezo zemeljskega potovanja. Cena: 14,00 EUR.
 • IGRAJ SE Z MANO, 375 IGER ZA LEPŠI DAN, Gašper M. Otrin. Otroška igra je preprosta, je vesela in leta visoko, saj leti na krilih svobode. Njihova igra nima kakšnega posebnega namena in cilja, v njej ni prisile, a hkrati zahteva osebo v celoti, v vseh njenih dimenzijah. »Igraj se z mano!« je tih in hkrati glasen klic vsakega otroka, ki želi biti sprejet prav preko igre, saj ta predstavlja svet, v katerem ni prostora za strah, žalost in trpljenje. Naj igra najde prostor v srcu vsakega in vsakdo bo znova našel otroško razigranost in veselje, ki napolnjuje srce! Cena: 15,70 EUR.
 • ROŽNIKOV BISER, roman, Palmira Melihen Korenčan. “Pekel je! V njem so živi ljudje. To je roman, ki nam v živo slika dogajanje v tem peklu in to sredi med nami, ne samo tu in tam, marsikje. To je tragičnost življenja v alkoholni omami. Pot vanjo je tako lahka, kot če bi nam na ledu spodrsnilo. Pot iz nje je težka kot iz ledenega lijaka.” Cena: 19,50 EUR.
 • DVD OČE FRANC ŠPELIČ S KUREŠČKA
 • Dokumentarni film o očetu Francu Špeliču (1927-2012) v dveh delih: 1. del: Vrnil se bom k Očetu; 2. del: Pogreb na Bizeljskem. Cena: 20,00 EUR.
 • JURČEK, DEČEK, KI JE POBEGNIL PRED KOMUNISTI, Jure Langus. G. Jure v svoji knjigi opisuje dečka, ki je s svojo družino pobegnil iz Slovenije, ko mu je bilo šest let. Avtor opisuje svoj odhod iz Ljubljane in istočasno kot odrasel Jure poskuša odgovoriti na vprašanja, ki jih je kot otrok postavljal odraslim, a nanje takrat ni dobil odgovora: Zakaj smo tukaj? Zakaj bežimo? Kdo je ubil očeta? Zakaj komunisti ubijajo? Cena: 18,50 EUR.
 • MLADI MATERI, Valter Dermota SDB. Knjižica je namenjena mladi materi oz. je pripomoček za alternativno vzgojo v docela permisivni družbi. Je ponatis knjižice iz leta 1968, a je še vedno v celoti merodajna prav za to drugačnost vzgoje, katero se mrzlično išče v našem času. Cena: 1,50 EUR.
 • HČI MOJE MATERE, Ciril Slapšak. Knjižica nam v dvanajstih slikah predstavlja sodobno slovensko družino, na kar nas navaja že sam naslov, povzet po eni izmed zgodb. Ob zapletenih položajih, v katerih se znajdejo družine zaradi pritiskov sodobne miselnosti, nam avtor nevsiljivo ponuja rešitve in premisleke, tako dušnim pastirjem, še bolj pa družinam, ki bodo lahko izluščile pozitivno sporočilo. Cena: 1,00 EUR (redna cena: 1,50 EUR).
 • MATEVŽEVE ZGODBE, Jože Pacek. Vsak duhovnik doživi pri svojem delu polno dogodivščin, ki postanejo del njegovega življenja. Prvi del pripoveduje o dveh ministrantih, drugi del o potovanju po Egiptu in Jordaniji, tretji del je zgodba iz taborišča do oltarja in četrti del je iskanje božje bližine v različnih dogodkih življenja. Cena: 9,00 EUR (redna cena: 15,00 EUR).

 

PONUDBA IZ STARE ZALOGE

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information